De meest populaire kuststeden op een rij

kustlijn

Ik vind het jammer hoe sommige mensen nog amper geloven in de populariteit van Belgische kuststeden. Tegenwoordig worden mensen die de kust bestempelen als vakantiebestemming gehoond door het rijkere volk. Deze laatste denkt "op vakantie naar de kust, dat is toch enkel iets voor het plebs?" Je zou ervan verschieten hoeveel mensen jaarlijks collectief naar de Belgische kust afzakken! Wat de meest populaire steden aan de kust zijn? Dat ontdek je hier!

Knokke: de bloeiende badstad

Het levendige Knokke-Heist, of simpelweg 'Knokke', kent een blijvend succes. De stad wordt zelfs beschouwd als een kuuroord, waarbij het culturele centrum Scharpoord heel wat interessante activiteiten herbergt. Er zijn zelfs mensen die deze Belgische stad vergelijken met het Amerikaanse Beverly Hills. Overdreven? Allicht. Maar de klassevolle auto's, gigantische villa’s en kastelen en trendy shopstraten verdienen wel de nodige eer. En dit is niet de reden waarom ik een stekje heb gekocht in deze stad. Ik vind Knokke dé badplaats bij uitstek om volledig tot rust te komen. Maar de rustieke en betoverende elementen van deze stad komen helaas niet in de media. Daarvoor zal je zélf naar deze badstad moeten trekken.

blankenbergeBlankenberge: knappe kunst

De reputatie van Blankenberge lijkt onterecht een enorme tegenhanger te zijn van het bovenvermelde Knokke. De reden ligt hoogstwaarschijnlijk bij de uitgaansbuurt van Blankenberge. Al vind ik het jammer dat het imago van deze badplaats een opknapper verdient. Want de Blankenbergse cultuur? Daar wordt geen woord over gerept. En toch is deze duidelijk waarneembaar. Zo zijn er in deze stad nog veel huizen die dateren van het einde van de negentiende eeuw. Ook de geometrische art nouveau is moeilijk te evenaren. Deze prominente aanwezigheid van culturele geneugten worden bekrachtigd door talrijke rondleidingen van ervaren gidsen die je weten te verleiden met een echte belle époque sfeer!

Zeebrugge: veelvuldig vis

Elke visliefhebber weet zijn slag te slaan in het idyllische Zeebrugge. Daar zijn diverse vissoorten veelvuldig verkrijgbaar in speciaalzaken en restaurants. Een mooie aanvulling hierop is de grootste vissershaven van ons Belgenlandje. Wie daar geen zin in heeft, kan nog altijd terecht bij de visveilingen waar menig viskenner zich maar al te graag aan waagt.

De Panne: kind is koning

Gezinnen met jongere kinderen moeten niet verder zoeken dan De Panne. Want daar is elk kind koning! De autovrije zeedijk en en bewaakte zones garanderen elke familie een gevoel van eeuwige veiligheid. Er zijn ook heel wat mooie appartementen op de dijk, dus als je er ééntje huurt kan je de smaak alvast eens proeven!

Met de fiets kan je trouwens de hele Belgische kust gaan verkennen en zo je favoriete badstad kiezen. Met een mobiele GPS kan je trouwens ook gewoon leuke tripjes doen aan de zee: een enorme aanrader!