De tussenweg: een vakantiewoning aan de kust

Een vakantiewoning aan de kust, in principe is dat ook van toepassing op mijn verblijfje in het mondaine Knokke. En eigenlijk is zo’n vakantieverblijf voor vele andere mensen de ideale tussenweg om toch nog te kunnen proeven van het leven aan de kust.

Hoe ziet die 'gulden middenweg' er nu uit?

Aan de kust wonen staat nog uiteraard steeds gelijk aan wonen in België. Maar de manier van leven? Die is ongeveer vergelijkbaar met God in Frankrijk. Best of both worlds dus! De frequentie waaraan je naar de kuststad trekt om er in je tweede verblijf te wonen is iets wat jij volledig zelf bepaalt. Wie zin heeft in een gevoel van inheemse vakantie: kies er een mooi stekje uit in het rustige Middelkerke of het speelse De Panne. Maar kijk gerust eens naar het lijstje met populaire kuststeden om je te laten inspireren. En ... genieten maar!

appartement

Opties in overvloed

Om de één of andere reden associëren mensen "aan de kust wonen" met de dijk. Akkoord, een dijk moet je erbij nemen in de meeste kuststeden. Maar in de Westerse streken van ons land wonen met zeezicht? Dat kan ook perfect in de natuurgebieden. Oostduinkerke en Nieuwpoort weten de dorpssfeer van je eigen kerktoren moeiteloos te combineren met het leven in de natuur. Zalig. Je hebt ruime keuze uit appartementen, huisjes, bungalows, villa's en duplex-gebouwen. Voor ieder wat wils!

Het moeilijkste van het moeilijkste: een keuze maken

Het moeilijke aan een keuze maken is in dit verband eigenlijk tweeledig. Enerzijds moet je het soort verblijf kiezen, en daarnaast dien je na te denken over in welke kuststad je wenst te wonen. Daarbij kan je natuurlijk niet over één nacht ijs gaan. Wat hierbij wel kan helpen, is nadenken over welke aspecten aan een woning of stad je prioritair acht. Rust en kalmte? Dan is het een slecht plan een vakantiewoning in het drukke Blankenberge te kopen. Zin om kunstzinnigheid te mengen met avondjes uit de bol gaan? Dan is deze stad misschien wél diegene die in aanmerking komt!