Verhuizen naar buitenlandse steden aan de kust

st-tropezBij ons heb je keuze uit zeer veel kuststeden. Maar wie echt een levenslange en geweldige ervaring wilt smaken, zal mogelijk in het buitenland zijn slag slaan. Welke zijn de trekpleisters – of beter ‘verblijfpleisters’ -  van de buitenlandse kust? Dat achterhaal je hier! Let wel, om het geheel beknopt te houden, besloot ik de drie mooiste kustgebieden van Europa op te sommen. Want als ik andere continenten betrek op deze pagina, dan beland ik in het (kust)straatje zonder einde!

Frankrijk, zoveel wondermooie geheimen

In Frankrijk kan je heel wat pareltjes ontdekken die je doen verlangen naar meer. Wie denkt dat hij alle geheimen van deze prachtige Atlantische kust al kent, zal nog verschieten. Een van de meest gekende badplaatsen is het prachtige Saint-Tropez. Deze havenstad kan elke toerist én inwoner op zijn wenken bedienen: cultuur- en shopgelegenheden liggen er voor het rapen. Daarnaast kun je er wondermooie wandelingen maken. Een aanrader! Een ander pareltje van Frankrijk is de badplaats Menton, welke gelegen is tussen het prachtige Monaco en de Italiaanse grens. De bevolking is enorm charmant en maakt van Menton nog een uniekere plek. Naast die citroenbomen, natuurlijk. Want deze groeien in geen enkele andere Franse stad!

Italiaanse temperamenten en temperaturen

Italianen staan bekend vanwege hun passie en temperamentvolle karakter. Maar het land waarin ze wonen? Dat staat bekend vanwege zijn zachte temperaturen. Iets wat een troef is die onder meer tot uiting komt in de Jetset-stranden, zoals bijvoorbeeld Forte dei Marmi te Toscanië. Zoek je het iets eenvoudiger, maar des te romantischer: zoek dan een woonplaats in de omgeving van Cinque Terre! Dit gebied bestaat uit vijf dorpen die gelegen zijn langs de Italiaanse kust: Monterosso al Mare, Vernazza, Manarola, Riomaggiore en Corniglia. Keuze genoeg – zeker in Italië! Nog niet volledig overtuigd? Misschien overhaalt het feit dat de dorpen sinds de jaren negentig deel uitmaken van UNESCO’s Werelderfgoedlijst jou wél. Daarnaast is ook de veiligheid een pluspunt, want het volledige gebied is moeilijk bereikbaar met de auto. De kronkelige wandelpaadjes geven een onvergetelijk uitzicht op de zee, op een manier waar geen enkele andere kuststad aan kan tippen.

Spaanse kust om “u” tegen te zeggen

Je hoeft niet per se naar Italië te verhuizen om de zuiderse sferen op te zoeken. Nee, je kan ook in Spanje gaan wonen en versteld staan van de grote diversiteit aan kuststeden. Van drukke gebieden tot pittoreske vissersdorpjes; jij hebt het voor het zeggen. Wist je dat Spanje een kustlijn heeft van niet minder dan 4964 kilometer? Mijn tip: Alicante, gelegen in de regio van Valencia. Zowel het oude stadsgedeelte met zijn eeuwenoude kastelen als de nieuwere wijken – welke een prachtig uitzicht garanderen op de jachthaven – lonen de moeite. Ook Barcelona is natuurlijk superpopulair!